В Музкомедії презентують романтичну виставу про війну під час війни

Одеський академічний театр музичної комедії імені Михайла Водяного підготував виставу про війну під час війни. Оперета «Шаріка» з лібрето і музикою Ярослава Барнича та словами до пісень Юрія Шкрумелюка в театрі перетворилася на фолк-мюзикл «Кохання січового стрільця» — романтичну, сповнену гумором і безкомпромісним патріотизмом історію кохання січового стрільця Степана до мадярської дівчини Шаріки.

Події відбуваються під час Першої світової війни в Закарпатті, де в мальовничому мадярському селищі стомлене від страждань серце Степана Балинського знаходить кохання всього свого життя. Попереду у головних героїв — тяжкі випробування на шляху до щастя, але вистава — легка, весела, забарвлена мелодійною музикою Ярослава Барнича, який сам був на службі у січовому стрілецтві.

Прем’єра оперети відбулася у 1934 році. З приходом радянської влади всі оперети Барнича були заборонені. Композитор емігрував до США. Під час війни клавір, партитуру й лібрето оперети було втрачено і відновлено згодом в США. Лише в середині 90-х років, коли Україна виборола Незалежність, донька композитора Ірина Барнич-Дубас змогла передати матеріали оперет «Шаріка» і «Гуцулка Ксеня» на батьківщину автора. Головні герої, як і сама оперета, витримали перевірку війною, часом, але не погасли, а навпаки — запалили ватру людського щастя!

Вистави пройдуть 24-25 червня і 1-2 липня.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56