В Одесі напали на бізнесмена, який мав перевозити 15 тис. доларів

В Одесі на днях стався розбійний напад на бізнесмена з метою заволодіння великою сумою грошей. Як повідомили в поліції, двоє зловмисників дізнались, що місцевий 60-річний підприємець буде перевозити велику суму грошей – 15 тис. доларів. У назначену годину один з них попросив чоловіка підкинути його до села під Одесою. Так як чоловік іноді підзаробляв в якості перевізника, то згодився.

Коли вони виїхали за межи міста, зловмисник почав бити водія кастетом і зірвав сумку з грошима з плеча. В цей час на дорозі з’явився випадковий свідок – водій на іншому автомобілі і це врятувало життя жертві, зловмисник покинув автомобіль. Але здобич зявилася не так, на яку чекали. В сумці було замість 15 тис. доларів лише 5000 гривень.

Підприємець звернувся по допомогу до поліції та лікарів, які надали йому допомогу, діагностувавши травму голови, множинні садна та забої. Правоохоронці затримали правопорушників. 27-річний – уродженець Сумщини, неодноразово судимий за крадіжки та незаконне зберігання наркотиків, а 26-річний – житель Одеси.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили чоловікам про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя потерпілого (розбої), скоєному за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Цей злочин тягне за собою покарання від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі поліцейські клопочуть щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56