В Одесі обрали найкращий знімок року – фото-диптих «Кордони» Євгена Самученка

В Болгарському культурному центрі відкрилася 21-ша щорічна фотовиставка «Знімок року». Цього року організатори виставки-конкурсу «Знімок року» запросили до участі не тільки тих фотографів, які постійно проживають на Одещині, а й одеситів, які через війну опинилися за кордоном, і тих, хто був змушений залишити свої домівки на окупованій території чи в зруйнованих містах нашої країни і нині долучився до нашої спільноти, перебуваючи у нашому регіоні.

Загалом для участі у XXІ виставці-конкурсі «Знімок року – 2023» надійшло 247 фотографій від 65 авторів. Для експозиції журі відібрало 88 робіт 65 авторів. На виставці представлені фотографії різних жанрів. РІШЕННЯМ ЖУРІ БУЛИ ВИЗНАЧЕНІ ТАКІ ПЕРЕМОЖЦІ:

ГРАН-ПРІ – Самученко Євген за фото-диптих «Кордони»;
I МІСЦЕ – Баєв Дмитро за фотографії «Яна» та «Розвідник»;
II МІСЦЕ – Ком Євген за фото «Буря»;
III МІСЦЕ – Кавєріна Лариса за фото «Захист від реальності».

ДИПЛОМИ КОНКУРСУ:
Дерус Євгенія – «Промені життя крізь дим пожеж»;
Журавель Дмитро – «Танго з вітром»;
Додонова Тетяна – «Шпигун»;
Сігідова Ірина – «Сонячне світло».

Призи переможцям надає багаторічний партнер конкурсу «Знімок року» – магазин фототехніки «Paparazzi». У конкурсі беруть участь автори-професіонали та фотографи-початківці. «Знімок року» – це можливість уже відомим фотографам представити глядачам свої нові роботи, а для нових авторів може стати стартом і стимулом для подальшого розвитку у світі фотомистецтва. Різноманітність індивідуальних стилів та напрямків дозволить кожному фотографу знайти своїх шанувальників.

Журі конкурсу:
Бухман Борис – НСФХУ, ОФА, ФК «Фотон-2»,
Роїк Ірина – НСФХУ, ФК «Фотон-2», ОФА,
Гуменюк Сергій – AFIAP, голова правління ОФА, заслужений діяч мистецтв України, НСЖУ,
Владимирська Галина – головний редактор журналу «Фаворит удачі», ФК «Фотон-2», Алекян Степан – НСФХУ, ОФА.
Відкриття експозиції виставки відбудеться 12 січня 2024 р. о 15.00 у приміщенні Всеукраїнського центру болгарської культури (м. Одеса, пров. Віце-адмірала Жукова, 9).
 

 
Виставка конкурсу «Знімок року – 2023» проходить за партнерської підтримки фотомагазину «Paparazzi», журналу «Фаворит удачі», Всеукраїнського центру болгарської культури та фотоцентру «ОКСАР».
 
Всеукраїнський центр болгарської культури, вулиця Віце-Адмірала Жукова, 9.
Час роботи: 11:00-16:00.
Вхід вільний.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56