В Одесі відкривається кіноклуб «Артхаус Клуб» показом «8 жінок» Франсуа Озона

Цієї неділі відновлює свою роботу одеський кіноклуб «Артхаус Клуб», який раніше працював в Одесі і представляв глядачам покази кращих зразків європейського та світового кіно. Кіноклуб змінює формат та розпочинає серію камерних, клубних показів у затишній атмосфері одеського простору-кав’ярні «Salute!», у самому центрі Одеси. Перший показ починає цикл «Classic» – демонстрація та представлення фільмів, які стали новою кінокласикою.

«Ми вирішили поновити роботу кіноклубу.- помічають його організатори. – Він відрізнятиметься від того, яким був раніше. Бо так, як було раніше, вже не буде. Але ми сподіваємося, що незмінним залишиться одне – місце зустрічі та спілкування тих, хто любить гарне кіно…»
Робота оновленого кіноклубу починається 26 березня показом французького фільму, який вже став культовим – «8 жінок» Франсуа Озона, з зірковим акторським складом. Легенда європейського кіно Даніель Дар’є, легендарні мегазірки французького кіно Катрін Денев, Ізабель Юппер, Фанні Ардан, Еммануель Беар… Зібрати всіх їх в одному фільмі було завданням не з легких. Але режиссер Франсуа Озон, який відомий своїми екстравагантними фільмами та нестандартним підходом, зробив неможливе. «Порушник спокою» та невиправний кіноман, він перетворює їх присутність в одному фільмі на калейдоскоп прихованих смислів і кіноцитат. Та ще – грає з жанрами, перетворюючи однойменну п’єсу Робера Тома 1958 року в детективну історію, комедію-нуар та водевіль одночасно.

…Одинокий маєток серед снігів. У переддень Різдва вісім жінок збираються в цьому будинку. Та святкування скасовано — усіма обожнюваний господар знайдений мертвим. Впливова дружина власника маєтку, його стара сестра, своячка, дві красуні-доньки, нещасна теща, зухвала покоївка чи покірна кухарка — вісім жінок намагатимуться з’ясувати, хто з них убивця…
 
Весь зірковий акторський склад стрічки отримав у 2002 році приз «Срібний Ведмідь» Берлінського міжнародного кінофестивалю за видатні художні досягнення, а також нагороду Європейської кіноакадемії всьому акторському складу, в номінації «найкраща акторка».
 

 
Показ «8 жінок» відбудеться 26 березня о 18:30 у приміщенні простору-кав’ярні «Salute!» (пров.віце-адмірала Жукова 3/7, кут Дерибасівської). Як завжди, зустрічі в «Артхаус Клубі» супроводжуватимуться вступною розповіддю про фільм. А після – всі охочі зможуть залишитись у кафе, щоб у затишній атмосфері поговорити про кіно. Квиток на показ коштує 120 грн, щоб окупити права на показ та оренду проектора.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56