В Одесі розповсюджують фейки про руйнування собору “від ракети ППО”

Ракетний удар росії по найбільшому в Одесі православному Преображенському собору став кульмінацією серії ракетних атак за минулий тиждень. Історичний центр Одеси зазнав значних руйнувань всупереч міфам любителям “російського миру”, що “Одесу бережуть і не чіпатимуть”.

Російські варвари мстилися мирному місту за свої невдачі на фронті, за неможливість захопити місто, за “зернову угоду”, яку змусили виконувати міжнародні партнери України і лише перший удар був нібито помстою за незаконний військовий об’єкт – Кримський міст.

У неділю та понеділок біля пошкодженого собору збиралося багато людей. Більшість із них лаяла і проклинала путіна, росію та російські ракети. Але були й місцеві ждуни окупантів, які досить голосно заявляли різні фейкові версії з області містифікацій та виправдання російських окупантів.

Так на першому місці лунав фейк, що до собору потрапила ракета українського ППО. Цю основну версію розповсюджують через російську пропаганду – ворожі телеграм-канали та ТБ. Ще один фейк, який ми почули біля собору: українське ППО “неправильно” збило російську ракету прямо над собором. Мовляв, краще б вона летіла собі далі та менше проблем було б. І ще одна третя версія серед одеської вати звучить так: “Зеленський не домовився з путіним, тож нас простих людей бомблять та вбивають”. Зазначимо, що одеські ждуни досі не вважають винними та відповідальними росіян і путіна в тому, що вже півтора роки триває руйнівна та кривава війна. Навіть у бомбардуванні рідного міста вони шукають винних серед будь-кого, але тільки не звинувачують тих, хто реально є злочинцем. По суті, всі вони потенційні зрадники України, і саме їх насамперед через соцмережі вербує російське ФСБ.


   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56