В Одесі учасник схеми хабарництва з моряків вистрибнув у вікно з 2 поверху

В Одесі затримали учасника схеми хабарництва та вимагання грошей за отримання кваліфікаційних документів моряка. Як повідомили у Генеральній прокуратурі України, під час затримання підозрюваний спробував втекти, вистрибнувши з вікна другого поверху, проте був затриманий оперативниками.

Мешканцю Одеси повідомили підозру за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Слідство отримало докази, що підозрюваний разом з іншими учасниками злочинної групи налагодили схему одержання грошей за вплив на посадових осіб навчальних та медичних закладів, а також членів Державних кваліфікаційних комісій, які видають кваліфікаційні документи моряка.

Моряки для підтвердження своєї кваліфікації були змушені звертатися до підконтрольних їм фірм-посередників. Отримати ці документи без відповідної проплати було фактично не можливо. Участники схеми развернули взагалі “торгівлю” документами для будь-яких осіб – вони за гроші діставали документи моряка міжнародного зразка, свідоцтво та медичний сертифікат для людей без профільної освіти та медичного обстеження.

Зловмисника затримали під час одержання чергового траншу у сумі 1100 доларів США. Встановлюються інші учасники протиправної схеми, у тому числі серед службових осіб, для притягнення їх до відповідальності.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56