В Одесі відбудеться 28-й фестиваль «Нове німецьке кіно»

Кінокомпанія Arthouse Traffic запрошує на 28-й фестиваль «Нове німецьке кіно. У новій реальності». Він відбудеться в Одесі з 9 по 11 лютого. Один із найстаріших українських кінооглядів проходить у новій — воєнній реальності. Фестиваль традиційно стане поглибленим експрес-курсом останніх подій у кінематографі Німеччини: глядачі побачать добірку найкращих німецьких прем’єр і головних гітів.

Фестиваль проводиться Goethe-Institut в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік» за підтримки генерального партнера German Films та офіційного партнера ProCredit Bank.

Одеса – «Сінема Сіті»
«Комедія Штазі» – 9 лютого
«Велика свобода» – 10 лютого
«Фальсифікатор» – 11 лютого

Комедія Штазі / Stasikomödie
Країна: Німеччина, 2022
Хронометраж: 116 хв.
Жанр: романтична комедія
Режисер: Леандер Гаусманн
У ролях: Давід Кросс («Читець», «У сніжному полоні»), Генрі Гюбхен

 

Сучасний, возз’єднаний Берлін. Відомий письменник і колишній дисидент НДР, отримує можливість переглянути своє «офіційне» досьє сумнозвісної спецслужби Штазі. Однак замість того, щоб насолоджуватися денною ностальгією, його дружина організувала несподівану сімейну вечірку з нагоди цієї події.

Фальсифікатор / Der Passfälscher
Країна: Німеччина, Люксембург, 2022
Хронометраж: 116 хв.
Жанр: біографічна драма
Режисер: Меггі Перен
У ролях: Луїс Гофманн («Пітьма»), Джонатан Берлін, Луна Ведлер, Ніна Гумміх, Андре Юнґ, Марк Лімпах

 

Фільм засновано на реальних подіях 1942 року в Берліні. Молодий єврей використовує свій талант підробки документів, щоб допомогти собі та іншим уникнути депортації. Тепер він і його друзі мають нові особистості й ховаються від влади на видноті. Однак чим більше життів рятує юнак, тим сильніше затягується навколо нього петля.

Велика свобода / Große Freiheit
Країна: Австрія, Німеччина, 2021
Хронометраж: 116 хв.
Жанр: драма
Режисер: Себастьян Майзе
У ролях: Франц Роговський («Ундина», «Транзит», «Вікторія»), Ґеорґ Фрідріх, Антон фон Луке («На Західному фронті без змін», «Франц»), Томас Пренн
 

 
Гансу було 12, коли він уперше потрапив за ґрати за звинуваченням у гомосексуальності. Далі — Освенцим. Суворі закони продовжують діяти навіть після завершення війни. Ганс учергове не отримує свободи і знову опиняється в одній камері зі своїм давнім сусідом, засудженим за вбивство.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56