В Одесі відбудеться спецпоказ легендарної стрічки про вампірів “Виживуть тільки коханці”

На честь свого 10-річчя, стрічка Джима Джармуша “Виживуть тільки коханці” про любов двох тендітних вампірів-аристократів, виходить в обмежений прокат в Україні в рамках проєкту “Артхаустрафік РЕТРО”, котрий надає унікальну можливість переглянути ретрофільми в кінотеатральній якості на великому екрані.

Режисер фільму Джим Джармуш – п’ятиразовий призер Каннського кінофестивалю (і дев’ятиразовий претендент на головну нагороду – “Золоту пальмову гілку”), володар премії Європейської кіноакадемії, “Золотого леопарда” Міжнародного кінофестивалю в Локарно, а також призер “Санденсу” (“Патерсон” з Адамом Драйвером, “Мрець” із Джонні Деппом, “Ніч на землі” з Вайноною Райдер).

В центрі сюжету — двоє тендітних і чутливих вампірів, Адам і Єва, які були коханцями впродовж століть. Вони — культурні інтелектуали з всеосяжною пристрастю до музики, літератури та науки, які більше не вбивають заради прожитку. Молодша вампірка Ава ще не навчилася цього. Її дикість пробудить у парі давно забуті інстинкти.

Головні ролі блискуче виконали володарка премії “Оскар” Тільда Свінтон (“Орландо”, “Пляж”, “Доктор Стрендж”, “Суспірія”) та зірка франшизи “Тор”, серіалу “Локі” від Marvel, дворазовий номінант на премію “Еммі” – Том Гіддлстон.

Саундтрек до фільму, який написав голландський композитор-мінімаліст Йозеф Ван Віссем, отримав нагороду на Каннському кінофестивалі. Також у фільмі звучить музика гурту Джима Джармуша SQÜRL та ліванської виконавиці Ясмін Хамдан.

Костюми героїв, які створила Біна Дайґелер у поєднанні сучасності з готикою та східними елементами створює еклектичний світ, в якому живуть закохані вже не одне століття.

Фільм демонструватиметься в озвученні українською мовою.
Вікове обмеження 16+.

 

Спецпоказ в Одесі, який відбудеться у понеділок 18 грудня о 19:50 в кінотеатрі “Мультиплекс” (ТРЦ Гагарін плаза, вул.Генуезька 5/2), 4 поверх, відкриває зимову ретропрограму, підготовлену дистрибьюторською компанією “Артхаус трафік”. Перед показом заплановано вступне слово та розповідь про фільм від представників ініціативи “Кіномісія”, які координують покази проєкту в Одесі.

Квитки – https://multiplex.ua/movie/355568#18122023

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56