В Одесі відкрилася виставка Бориса Бухмана “Шляхами до Перемоги”

В галереї «#ARTODESSA», що знаходиться в літньому театрі Міськрада, відкрилася виставка відомого одеського фотографа Бориса Бухмана, присвячена року війни в Україні. Борис багато фотографував одеських військових під час захисту України, а також їздив на деокуповану Миколаївщину та Херсонщину. За рік він зібрав більше тисячі яскравих фото, але на виставці представлено трохи більше 50 робіт. Вхід на виставку вільний.

“Шляхами до Перемоги” – від розгубленості до люті, від втрат до перших перемог та деокупації. Це був найстрашніший рік у житті України. І з перших годин 24 лютого, нашими очима на вокзалах, у волонтерських центрах, у військових машинах, в містах під ворожими обстрілами та деокупованих селах став Борис Бухман.

Його і раніше можна було побачити на прикордонних заставах, військових частинах та навчаннях, адже війна для нього почалася в 2014, але зараз він став справжнім фоторепортером воєнного часу. Обійми, відчай, сльози, надія, кров, біль, втома, радість, лють, гордість, відвага, любов, дружба, допомога…

Ті, хто читають сторінку Бориса Бухмана у Фейсбуці, побачили за цей рік не лише зміну картинок. Борис почав писати. Багато, пронизливо, чесно. Це не просто коментарі до світлин – це рефлексії, роздуми, часто оголошення про збори коштів для допомоги героям його фотографій. А ще на його світлинах багато соняшників і сонця, навіть якщо все небо закрите хмарами, адже це внутрішнє світло над яким не владні закони фізики.

Про автора:

Бухман Борис Наумович (р.1961), м. Одеса.
Фотограф, член Національної спілки фотохудожників України.

Вперше взяв фотоапарат до рук у 7 років. З 25 років став професійним фотографом.Керівник «Майстерні практичної фотографії «ФотограФ і Я».

Як фотожурналіст Борис Бухман працював із багатьма відомими діячами науки, мистецтва, політики та спорту. Співпрацював у різний час з багатьма одеськими виданнями.

Як театральний фотограф Борис Бухман працює із Одеським театром музичної комедії імені М.Водяного. Працював із Одеським українським театром музичної драми ім. В. Василька, Театром юного глядача ім.Ю.Олєші, Одеським театром ляльок, театром “Маски”. Призер та учасник багатьох вітчизняних та зарубіжних фотоконкурсів.

Фото: Олена Ксенофонтова

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56