В Одесі відкрилася виставка картин Ольги Котової «Родом з дитинства»

В Одесі у приміщенні Всесвітнього клубу одеситів відкрилася персональна виставка картин Ольги Котової «Родом з дитинства». Котова Ольга Олександрівна – художник, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв ХГФ ПНПУ ім. К. Д. Ушинського, член Національної спілки художників України.

“Дитинство – незвичайна пора, коли формуються найважливіші ставлення до світу і себе у цьому світі. Перший запах, перший смак, перше відчуття дотику. Пам’ятаю, в дитинстві було це відчуття безпеки та щастя. Щастя від того, що ти є, що світить сонце, і просто, тобі так добре. Назавжди залишиться зі мною картинка безтурботного дитинства, безпечного двору, де бігали гуртом і грали в різні там класики, резиночки, козаки-розбійники, дочки-матері, з літаючою тарілкою, повітряними зміями, каталися на гойдалці.

Пам’ятаю, яке було щастя від того, що мені подарували альбом із кольоровими олівцями. Все! Відкрився незвичайний Світ, що ти сам можеш творити! Я дуже рано відчула покликання, і навіть у першому творі у школі написала, що хочу бути художником-мультиплікатором. Пізніше – одеське художнє училище, на початку вступила на оформлювальне відділення, але до кінця першого року зрозуміла, що саме Живопис – найближчий; це те, де я абсолютно щаслива і можу вдосконалюватись і нескінченно знаходити нове. Далі – творче життя. Сім’я. Народження сина Ярослава. Спостереження дитинства з іншої сторони.

Одеська художниця Ольга Котова

Дитинство – це та фортеця, яка захищає іноді й у дорослому віці. Коли щаслива внутрішня дитина, дорослий здатний подарувати красу та гармонію. Коли з’являються діти, разом переживаєш незвичайні емоції. У якийсь момент ти – і дитина, і дорослий, який відповідає за себе та близьких. Пам’ять зберігає ніжність усмішок, промені світла, красу сходів і заходів сонця, морський запах, щасливі моменти життя, Любов”, – розповіла про свою виставку художниця Ольга Котова.

Картини Котової знаходяться в музейних збірках (Одеському художньому музеї, Музеї сучасного мистецтва Одеси, Музеї нонконформістського мистецтва Санкт-Петербурга, історико-краєзнавчому музеї ім.Т.Г.Шевченка в Каневі) та приватних колекціях Італії, Німеччини, Голландії, Греції, Польщі, Росії, США, України та Франції.

Виставка працює до 30 травня з 12:00 до 16:00. Вихідні дні: понеділок та вівторок.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56