В Одесі відкрилася виставка Ігоря Гусєва “Високоточна любов або Третя світова”

У “Галереї Стійкості” проходить виставка Одеського музею сучасного мистецтва “Високоточна любов або Третя світова”. На ній представлено роботи художника Ігоря Гусєва, в яких візії автора навколо теракту на Каховські ГЕС довершені баченням штучного інтелекту. Світ не зміг побачити наслідків цього військового злочину через заборону окупантами не тільки працювати ЗМІ – вони обстрілювали навіть рятувальників, намагаючись завдати як можна більше шкоди мирному населенню. Штучний інтелект під керівництвом митця створив деякі роботи дуже реальними, що дає змогу пережити цей жах.

Художник Игорь Гусев

В експозиції представлені також і нові малюнки Гусєва з щоденника “Третя світова війна”, які автор створює на обкладинках старих книг, змінюючи або домальовуючи деталі із використання мемів. Вони наповнені сарказмом та іронією того, що зараз відбувається в росії, яка перетворилась на фашистську державу і всі свої ресурси направила на геноцид українців, створивши ідею знищення нашої нації.

Ігор Гусєв – український художник і поет. Народився в 1970 в Одесі. Закінчив художнє училище імені М. Б. Грекова. Учасник виставок «Рестарт», «Космічна Одіссея», «Незалежні», «20 років присутності», спецпроєкту Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012 «Подвійна гра», Одеської бієнале сучасного мистецтва, Днів України у Великій Британії. Лідер руху «Арт-рейдери». Бере участь у виставках з початку 90-х і є представником Нової хвилі українського сучасного мистецтва. Живе та працює в Одесі
Після російського повномасштабного вторгнення бере активну участь у мистецьких проєктах, що висвітлюють теми воєнної агресії та деколонізації. Учасник виставки-рефлексії “Вторгнення”(2022) у Празі, виставки “Сакральне імпортозаміщення” (2022) у Парижі, пересувної виставки «Захоплений будинок» (2022-…), більш ніж 20-ти імпрез проєкту “Artists Support Ukraine” (2022-…) і виставки «Мовна вправа» у Баку (2023).

Виставку “Високоточна любов або Третя світова” організовано за підтримки Музею сучасного мистецтва Одеси – приватного музею, який зберігає, досліджує та експонує сучасне мистецтво. Інституція існує з 2008 року, виступаючи платформою для презентації не лише регіонального, а й національного та міжнародного сучасного культурного продукту. Колекція музею включає роботи одеських художників-нонконформістів другої половини ХХ століття, а також одеських митців різних напрямків і поколінь.

Виставка триває до 11 жовтня.
Адреса “Галереї Стійкості”: Одеса, вулиця Михайла Грушевського, 39е
Час роботи: 12:00 до 17:00 (крім понеділка і вівторка)

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56