В одеській галереї відкрилася виставка Костянтина Скопцова

В Арт-просторі Універсального читального залу (вул. Катерининська, 67) відкрилась виставка «Світ & Символ» одеського художника, графіка, живописця, ілюстратора Костянтина Скопцова. Він позиціонує себе, як андеґраундний художник. Відмовився від спроб отримати академічну художню освіту. Виставкову діяльність веде з 1976 року, переважно це були «квартирники», експозиції у фоє кафе і кінотеатрів. З кінця 80-х років виставляється в галереях і музеях.

Костянтин Скопцов

Для вдосконалення своїх художніх навичок Костянтин брав приватні уроки у художників, які відповідали його вимогам. Скопцов не бажав копіювати ландшафт, а прагнув конструювати свій світ. Його не цікавила динаміка довкілля – він поставив своєю метою передачу стійких, нескороминущих знаків буття.

Автор є представником «Паризької школи українського живопису» очолюваної Темістоклом Вірстою. Представник арт асоціації «Fenix» (Paris). Дійсний член академії Nouvelle Academie Libre (Paris). Почесний член асоціації «Battle arts of Vietnam».

Костянтин Михайлович Скопцов (1958 р.н.) – народився на робочій околиці Одеси. Провчившись в звичайній радянській школі до 8-го класу, почав свою трудову діяльність у 14 років на токарем на заводі. З самого юного віку він захоплювався літературою, філософією, релігією і малював ілюстрації до улюблених книг. Після служби в армії намагався вступити до мистецьких навчальних закладів, але не склав вступні іспити.

Експозиція виставки «Світ & Символ» триватиме до 5 квітня 2024 року.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56