В Одеській опері відбулася прем’єра масштабного музичного проєкту «VLASNE. Ukrainian Project»

Відбулася прем’єра авторського проєкту Одеської опери «VLASNE. Ukrainian Project». Чотири століття українського музичного надбання зазвучали в Одеській опері 9 березня, в день 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка: поєднання архаїки та сучасності, класики й модерну. Це був символічний музичний екскурс у величну, неповторну історію української музики без міфів. Команда театру зробила все задля того, щоб переконливо довести: українська музика – непересічна та особлива.

Генеральна директорка театру, художня керівниця проєкту Надія Бабіч говорить: «Хочу висловити вам, шановні колеги, щиру вдячність за фахову роботу, відповідальність та небайдужість. Попри нескінчені тривоги, ракетну небезпеку, звуки вибухів, безсонні ночі, які напередодні прем’єри проводили в укриттях, ми спромоглися втілити у життя потужний проєкт. Це була справжня командна робота. Усі ми: автори та постановники, оркестр і хор, наші неперевершені солісти опери, юні артисти – хоровий колектив «Перлини Одеси», усі підрозділи та цехи, що ресурсно забезпечують мистецьку складову: художньо-постановча частина, зокрема режисерська служба, машинно-декораційний цех, звукова та електроосвітлювальна ділянки, служба головного адміністратора, інформаційно-рекламний відділ поєднали свою працю, сили, натхнення і талант задля реалізації проєкту».

Прем’єрний показ був сприйнятий глядачами щиро і емоційно. Усі разом ми доторкнулися до музичної традиції, побачили сучасний музичний портрет нашого волелюбного народу. І усі разом ми – трупа театру та глядачі висловили підтримку тим, хто боронить країну. Наразі захисники країни теж цього знакового вечора були разом із нами.

Проєкт Одеської опери «VLASNE. Ukrainian Project» буде продовжуватися – слідкуйте за анонсами.
Фото – Володимира Екимбашяна.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56