В Одеському оперному театрі прем’єра циклу “Нова музика України”

Сьогодні, як ніколи, світ має чути голос сучасної української музики – музики відродження, яка спроможна стрімко реагувати на виклики часу та транслювати культурні сенси, якими зараз живемо в Україні – країні, де триває війна. Тож, літо ознаменується новим інтерактивним проєктом «Нова Музика України», який являє собою цикл авторських програм, зокрема й монографічних концертів – зустрічей з сучасними українськими композиторами.

Сценічні терени Одеської опери: велика зала театру та арт – простір «Бельетаж – імпреза» стануть майданчиками для актуального діалогу мовою музики. Задіявши інтерактивні та імерсивні засоби комунікації, театр надасть глядачеві унікальну можливість бути залученими до процесу створення музичного дійства, спілкування з авторами і діючими особами програми. Авторкою проєкту виступила музикознавиця та кураторка мистецьких ініціатив Людмила Сергійчук.

Невипадково чільна програма проєкту «Нова Музика України» відкривається моновиставою за творами Олександра Родіна. Адже саме Родін став автором музики масштабного проєкту театру – сучасної версії опери «Катерина» за поемою Тараса Шевченка, яка побачила світ минулого року і стала новим осмисленням класики, нашою мистецькою відповіддю війні.

Родін – композитор, який наслідує усталені канони сучасної української академічної музики, поєднуючи їх з модерним музичним «словником» ХХІ ст.

Для його новаторської музики характерні поліфонія думок і почуттів, яку втілюватиме на сцені оркестр театру під орудою Володимира Врублевського, солісти опери та хор (головний хормейстер – Валерій Регрут). Проте, це краще почути і побачити навласнооч.

Тож, 2 червня о 17.00 очікуємо вас на прем’єрному показі! Долучайтеся до промоції творчих надбань сучасної української музики, яка має наш, неповторний культурний код!

Квитки – у касах та за посиланням:
https://operahouse.od.ua/events/new-ukrainian-music/

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56