В Оперному театрі добра і світла прем’єра про Дюймовоньку (фото)

17 та 18 червня в Одеському національному академічному театрі опери та балету відбулася прем’єра балету «Дюймовонька» на музику сучасного українського композитора Юрія Шевченка. Основою для постановки стала однойменна казка відомого датського письменника Ганса Християна Андерсена. Сюжет казки оповідає про історію крихітної дівчинки, яка народилася в лісі в квітці і проходить через безліч пригод: то ховається від жаб, то потрапляє в лапи жука, то рятує ластівку, яка зрештою і приводить її до короля ельфів.

Всі ці сюжетні лінії майстерно втілюються у гармонійній, легкій та витонченій хореографії на сцені одеського театру. Особливу атмосферу створюють і костюми героїв: яскраво та органічно виглядає червоний костюм жука, а розмальовані очима крила метеликів переносять глядачів у чудовий та неймовірний світ чарівництва лісу. Оригінальною творчою знахідкою можна порахувати і костюми кротів із касками та ліхтариками. Зауважимо, що, незважаючи на творчу атмосферу постановки, в ній є і відсилання на сьогоднішні події: на одній із декорацій зображено мапу України з величезною краплею води в районі Херсонської області.

Особливу увагу варто приділити танцю мишей, ватажка яких дуже талановито втілила свою роль. Віник у руках танцівниці посилив характеристику її образу. Всі ці яскраві костюми та орнаменти легко забирають глядача у світ чудового та прекрасного, дозволяючи забути про буденність та повернутися до простих людських цінностей, нагадуючи про торжество добра та щиросердності. В Оперному театрі створили нову історію Дюймовочки як символ світла, добра та світу. Наступний показ відбудеться 25 червня.

Склад виконавців: Диригент – т.в.о. головний диригент театру Володимир Врублевський. Дюймовонька – Олена Єлизарова, Принц – Роман Лобкін, Ластівка – Станіслав Варанкін, Квакомама – Крістіна Ветчінкіна, Жабосин – Вадим Круссер, Жабобрат – Павло Гриць, Жучило – Святослав Кащій, Пан Кріт – Віктор Пелих, Друзі Кроти – Роман Калін, Нікіта Путрін, Миша – Поліна Каліна.

У балеті також беруть участь артисти балету, оркестр театру, юні артисти зразкового ансамблю класичного танцю «Фуете» та центру «Фуете-Гранд» (художні керівниці – Ганна Погорецька та Марина Козяр) та вихованці Одеської міської хореографічної школи. Рожевич).

Катерина Троїцька.
Фото: Микола Вдовенко

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56