В Україні готуються заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату

Через знайдену численну пропаганду “русского мира” у церквах УПЦ Московського патріархату, в Україні готуються заборонити діяльність цієї структури, повязаної з країною-агресором. Як повідомив вчора президент Володимир Зеленський, українцям потрібна духовна незалежність.

На черговому засіданні РНБО розглянули численні факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором. РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації релігійних організацій.

Державна служба з етнополітики та свободи совісті має забезпечити проведення релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом і за необхідності – вжити передбачених законом заходів.

Запланована перевірка правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Також посилюються заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. Застосуються персональні санкції – прізвища будуть оприлюднені невдовзі.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56