Відкрився 14-й Одеський міжнародний кінофестиваль (фото)

Вчора 19 серпня відбулося офіційне відкриття 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю. В цьому році він проходить в Чернівцях, де було менш ракетних ударів, ніж в Одесі. Традиційної червоної доріжки в цьому році не було. Перед початком гості фотографувалися навпроти банеру фестивалю, а потім відбулася прес-конференція. Фільмом-відкриття Одеського кінофестивалю стала українська стрічка «Довбуш» режисера Олеся Саніна. Показ відбувся в приміщенні кіномистецького центру імені Івана Миколайчука.

Фестиваль розпочався хвилиною мовчання за загиблими у війні. А також аплодисментами – на знак пошани до українських кінематографістів, які віддали свої життя, захищаючи нашу країну. Під час кінофестивалю планують показати 46 фільмів, серед яких багато документальних та про війну.

“Українське кіно почуває себе дуже погано наразі. Адже, як і будь-який інший культурний сектор в Україні зараз, піддається впливу війни та кризи – припиняться фінансування, припиняється підтримка, бо на першу чергу виходять зовсім інші потреби. І це дуже логічно, адже найголовніше наше завдання зараз – перемогти. Але нам дуже хочеться, аби зйомки продовжувалися, відновлювалися – для цього ми і влаштовуємо такі кінофестивалі. Зараз у нас наступає ера документального кіно – його багато, тому що наші кінематографісти з перших днів війни пішли на фронт та насправді багато хто з них на нулі фільмує там кадри, більшість із цих матеріалів досить довго будуть засекреченими, але можна допускати, що це вже формується у фільми”, – розповіла генеральна директорка кінофестивалю Анна-Мачух.

Фото: bukinfo.com.ua

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56