Як одеські піротехніки розміновують територію Херсонщини та Донеччини (фото)

Одеські піротехніки продовжують героїчно працювати у небезпечних прифронтових районах, які були звільнені від російської окупації. Кожен день надзвичайники обстежують українські землі та знищують небезпечні «подарунки» ворога.

Один з таких героїв – Роман Драч, піротехнік з 20-річним стажем. Як повідомили у ДСНС, Драч 26 років віддав Службі порятунку, з яких 20 працює піротехніком. Роман чи не найдосвідченіший в своїй професії, тому і очолює на Одещині підрозділ наших титанів.

«Половину свого життя я виявляв і знешкоджував вибухонебезпечні предмети часів минулих війн і ніколи й уявити не міг, що житиму і працюватиму під час справжньої війни», – розповідає Драч.

З початку повномасштабного вторгнення Роман розміновував деокуповані території Миколаївщини, Херсонщини, Харківщини, Чернігівщини та Донеччини. Ницість ворога шокувала. Заміновані будинки, квартири, навчальні заклади, дитячі майданчики. Знищені цілі населені пункти.

«Мене захоплювали сильні духом українці, які втрачали майже все, але не втрачали надію, чекали коли наші військові звільнять їх від окупантів. І звичайно, чекали коли піротехніки розмінують їх села та міста, щоб розпочати знову повноцінне життя.»

У нашого героя двоє прекрасних дітей. Старший син курсант, майбутній рятувальник. Молодша донечка, якій 8 років, деякий час була з бабусею за кордоном. Незважаючи на свій юний вік, маленька патріотка брала активну участь у громадських заходах, які були спрямовані на підтримку України. Вона власноруч виготовляла окопні свічки для наших захисників та збирала для них солодкі подарунки. Дружина Романа, Олеся, також працює в ДСНС, про роботу чоловіка каже наступне: – «Я боюся вголос казати все, що я думаю про його професію. Сьогодні, як і в перший день, всередині мене багато відчуттів, про які я мовчу. Але я безмежно ним пишаюсь і завжди хвалюся ним».

Після обстеження території її позначають сигнальними стрічками як безпечну для відвідин. Але все одно потрібно бути максимально обережним і не чіпати підозрілих предметів. Бажано навіть не підходити до них, а якщо знайшли – негайно треба повідомити ДСНС.
 

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56