Які бувають велосипеди: загальна класифікація

Велосипед — один з найзручніших видів транспорту для поїздок містом та на природі. Проте, при його виборі можна легко розгубитись, оскільки різноманіття моделей, наприклад, в інтернет-магазині Велопланета https://veloplaneta.ua/ua, дуже велике. В цій статті розповідаємо в чому полягає відмінність різних видів велосипедів.

Які є види велосипедів за призначенням

Моделі велосипедів відрізняються за будовою, матеріалами та характеристиками. Залежно від цих показників, вони поділяються на наступні види.

Міські

Міські велосипеди мають звичайну будову, без амортизатора та великої кількості передач. Колеса сітібайків не дуже широкі, приблизно 1.5″- 2.1″ дюйма та мають гладкий протектор. Додатково міські велосипеди можуть бути обладнані багажником, кошиком та дзвоником. Завдяки широкому зручному кріслу вони чудово підходять для поїздок містом.

 

Гірські

Гірські велосипеди призначені для бездоріжжя, проте завдяки своїй універсальності часто використовуються і в міських умовах. Маунтбайки виділяються:

  • масивною, міцною рамою;
  • широкими колесами з рельєфними протекторами;
  • вилкою з амортизацією.

Щоб долати складні дорожні умови, гірські велосипеди мають велику кількість передач та зазвичай дискові гальма. Порівняно з іншими моделями, маунтбайки більш надійні, безпечні та зручні.

Шосейні

Використовуються для велоперегонів. Шосейні велосипеди мають:

  • вигнутий руль;
  • спортивну посадку;
  • тонкі колеса;
  • мінімальну кількість додаткового обладнання.

Завдяки цим особливостям, на рівній поверхні роудбайки здатні розвивати швидкість до 70 км/год, проте по звичайному ґрунту на них їздити незручно.

Гравійні

Гравійні велосипеди поєднують в собі окремі особливості шосейних та гірських велосипедів. Як і роудбайки, вони мають кермо «‎з рогами», що зменшує навантаження на спину та руки, вилку без амортизації та легку раму. З гірськими велосипедами, гревели споріднюють широкі колеса та дискові гальма. Всі ці особливості роблять гравійний велосипед одночасно швидким та надійним засобом пересування в місті й поза його межами.

Підіб’ємо підсумки

Сьогодні в продажі можна знайти безліч велосипедів різних видів та характеристик. В Україні більшість з них представлені в інтернет-магазині Велопланета. Щоб підібрати відповідний байк, потрібно детально ознайомитись з кожним видом, а також визначити для чого та в яких умовах буде використовуватись велосипед.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56