Юні таланти Кодимщини представили концерт “Музика дитячих сердець”

З перших днів війни Одещина стала на захист культурного фронту України й гідно тримає його вже понад 400 днів. Долучаються до мистецького спротиву як дорослі, так і діти. Адже культура, зокрема й музика, – важлива.

Понад двадцять років у місті Кодима, що на Одещині, здійснює свою діяльність хоровий колектив “Дзвіночки” Кодимської дитячої школи мистецтв. За цей час колектив об’єднав сотні дітей, написавши нову мистецьку історію поколінь, яка слугує острівком культурного та патріотичного виховання молоді Кодимщини. “Дзвіночки” не замовчали й з початком карантинних обмежень та війни. Тож навіть в дні війни голоси юних, сповнених любові до Батьківщини українців, залишаються окрасою культурного життя Кодимщини.

На початку травня досягнення “Дзвіночків” були репрезентовані на сцені Кодимського міського будинку культури творчим звітом колективу – концертною програмою “Музика дитячих сердець”. Тож в цей день зі сцени Малої зали МБК, під орудою художньої керівниці колективу Жанни Буйденко та у супроводі концертмейстера Наталії Шеремет, дитячі голоси лунали у всій своїй багатогранності.У концерті також взяли участь вихованці хореографічного відділу Кодимської ДШМ.

Серед концертних номерів – найпопулярніші композиції сьогодення, такі як Гімн січових стрільців “Ой, у лузі червона калина”, славень українських повстанців “Зродились ми великої години” та пісня з репертуару сучасного виконавця Макса Барських “Хай буде весна”. Щораз вдячна публіка здіймалась зі своїх місць і дякувала юним виконавцям гучними, тривалими оваціями.

Супроводжувала вечір “Музики дитячих сердець” влучним та змістовним художнім словом ведуча заходу, вихованка хору “Дзвіночки” та випускниця Кодимської ДШМ, а нині фахівчиня Одеського національного академічного театру опери та балету, – Ілона Трач.

Яскравим акордом події стало тепле звернення художньої керівниці Жанни Буйденко до своїх вихованців та їх спільне виконання фінальної пісні “Співають діти”. До речі, нині триває прийом заявок на вступ до Кодимської дитячої школи мистецтв. Тож є нагода долучитися до цього співочого колективу!

Цього дня вкотре справдилось твердження, що музика і пісня – невід’ємна частина нашого з вами життя і вона завжди на часі, навіть в дній війни. Тож Одещина у всій своїй повноті тримає культурну оборону!

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56