Зеленський сьогодні приїхав до Одеси

Сьогодні президент України Володимир Зеленський прибув до Одеси з робочим візитом. Він відвідав поранених захисників в одному з медичних закладів, а також привітав військових зі святом – Днем Сил спеціальних операцій. Володимир Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди.

Президент передав орден «Золота Зірка» рідним підполковника Олександра Капічуна, який удостоєний звання Героя України посмертно. Група спеціального призначення, яку очолював Олександр Капічун, завдала раптового удару по техніці противника у Київській області.

В результаті цього було зупинено рух ворожої колони, знищено близько п’яти одиниць броньованої техніки та значну кількість живої сили. Завдяки діям групи ворог не отримав своєчасного підкріплення, що зупинило наступ на Київ. Прикриваючи відхід групи спеціального призначення, підполковник Олександр Капічун загинув.

Також під час робочої поїздки Президент України Володимир Зеленський у Чорноморську ознайомився із завантаженням українського зерна на перше з початку війни судно-зерновоз для подальшого експорту.

Разом з Главою держави з процесом завантаження зерна ознайомилися представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, зокрема Посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, Посол Великої Британії Мелінда Сіммонс, Посол Італії П’єр Франческо Дзадзо, Посол Канади Лариса Ґаладза, Посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен, заступник глави представництва ЄС Ремі Дюфло, координатор системи ООН Оснат Лубрані.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56