Зеленський приїхав до Одеси – стала відома причина

Сьогодні президент України Володимир Зеленський з офіційним візитом приїхав до Одеси.Як повідомили в Офісі президента, він зустрівся з військовим командуванням регіону, де отримав звіт про загальну оперативну ситуацію на півдня України в зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”. Було докладно обговорено взаємодію з Повітряними силами та роботу мобільних вогневих груп, позитивний досвід їхнього застосування та пропозиції для покращення ефективності.

Володимир Зеленський також заслухав доповідь командувача Військово-Морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи щодо поточної обстановки в Чорному морі, російських спроб зриву вільного судноплавства, зокрема шляхом дистанційного мінування акваторії. Були обговорені кроки ВМС ЗСУ щодо здійснення протимінних заходів і гарантування безпеки «зернового коридору».

Командувач повітряного командування «Південь» Дмитро Карпенко поінформував Президента України про роботу системи ППО Одещини, прикриття з повітря обласного центру, інфраструктури «зернового коридору» та бригад, що ведуть бойові дії в межах ОСУВ «Одеса». Зеленський раніше заявив, що в Одесі будуть підсилювати ППО, щоб прикрити порти Великої Одеси від нападів російського агресора. Співрозмовники обговорили потенціал для покращення ефективності системи ППО завдяки майбутнім надходженням західних систем протиповітряної оборони.

Президент поспілкувався з воїнами, які захищають Південь України, і вручив їм державні нагороди. За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті суверенітету й територіальної цілісності України Володимир Зеленський вручив відзнаки Президента України «Хрест бойових заслуг» старшому солдату Миколі Бебку, капітану Володимиру Гопкалу та підполковнику Віталію Петрощуку. Крім того, Глава держави вручив трьом захисникам ордени Богдана Хмельницького І та ІІІ ступенів.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56