Зеленський призначив нового Головнокомандувача ЗСУ – генерала Сирського

Сьогодні 8 лютого президент України Зеленський замінив ключову фігуру в ЗСУ – замість Валерія Залужного головнокомандувачем ЗСУ став генерал-полковник Олександр Сирський. Зеленський сьогодні також говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським, яких він бачить на керівних посадах.

Зеленський пояснив призначення Сирського тим , що він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію і має успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції. Звільненому з посади генералу Залужному Зеленський запропонував бути й надалі разом у команді Української держави. Зеленський повідомив, що зміна керівництва означає інший підхід до ротацій, інший підхід до управління фронтом та інший підхід до мобілізації та рекрутингу.

Зеленський очікує найближчим часом таких змін у Збройних Силах України:

  • На столі має з’явитися реалістичний, детальний план дій Збройних Сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив.
  • Кожна бойова бригада на першій лінії повинна отримати ефективну західну зброю – має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії фронту.
  • Треба розв’язати проблеми з логістикою. Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони.
  • Кожен генерал має знати фронт. Якщо генерал не знає фронту, він не служить Україні.
  • Має бути виправлена надмірна та невиправдана чисельність у штабах.
  • Треба побудувати в армії дієву систему ротацій. За основу можна взяти досвід окремих бойових бригад Збройних Сил України та підрозділів Державної прикордонної служби України, де існує така система. Ротації – це обов’язково.
  • Потрібне очевидне підвищення якості навчання воїнів – тільки навчені солдати на першій лінії.
    У структурі Збройних Сил створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем. Повинен бути призначений перший командувач.

 

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56