Зеленський в Одесі: берегову оборону забезпечують ракети та флот морських дронів

Вчора Президент України Володимир Зеленський відвідав Одесу з нагоди Дня ВМС ЗСУ – зустрівся з курсантами Інституту Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія» та вручив державні нагороди й бойові прапори.

«Ми знаємо, ми бачили й ми вдячні за ту славу, яку здобувають для нашої держави складові Військово-Морських сил ЗСУ. Ми всі в Україні впевнені в силі нашого народу і у вашій міцності, у вашій професійності, у вашій здатності й надалі демонструвати українську силу. Багато хто в Росії думав, ніби Чорне море – це акваторія їхньої сили. Ворог сподівався, що наші Військово-Морські сили нібито не витримають ударів Росії. Що ж, відвага й майстерність наших воїнів знищили всі ці ворожі надії та втопили їх у морі», – сказав Президент.

Зеленський нагадав, що саме завдяки українським ракетам “Нептун” був знищений флагман російського флоту в Чорному морі – крейсер “Москва”. Після цього російські кораблі тримаються від Одеси на великій відстані.

Володимир Зеленський особливо відзначив морпіхів славетних 35-ї та 36-ї окремих бригад морської піхоти. Сьогодні відзнаку Президента України «За мужність та відвагу» отримали: 10-та морська авіаційна бригада імені Героя України полковника Ігоря Бедзая ВМС ЗСУ та 88-й окремий батальйон морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського ВМС ЗСУ.

Володимир Зеленський відвідав один із медичних закладів, де проходять лікування поранені військовослужбовці Військово-Морських сил ЗСУ. Глава держави поспілкувався з військовими та вручив їм державні нагороди. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі воїни нагороджені орденами «За мужність» ІІІ ступеня, а також медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

У своєму звернені до нації, Зеленський підкреслив, що стратегічні завдання зараз ВМС – це розвиток флоту морських дронів та ракетна берегова оборона, щоб нищити кораблі окупантів.

 

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56