Одеському сепаратисту присудили прочитати 10-томник “Історія України-Русі”

В Одесі затримали сепаратиста, який закликав в інтернеті повалити владу та приєднати південь України до Росії. Наслідком встановлено, що протягом квітня-травня 2022 року затриманий за допомогою свого мобільного смартфона в мережі “Однокласники” публікував такий текст: “Весь Південь – Схід НЕЗАЛЕЖНИЙ – це Новоросія, де живуть там російські люди… Беріть у руки зброю і боріться за свою свободу якщо ви вже не в змозі виходите на мітинги за вихід з-під кривавої, брехливої, корумпованої влади Києва. Спільними зусиллями ми приєднаємося до Російської Федерації! Ніхто крім нас цього не зробить!”.

Одесский сепаратист хотел Новороссию

У суді Приморського районного суду колаборанта звинуватили у порушенні ч. 2 ст. 109 КК України – «Дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади», за кваліфікуючими ознаками: публічні заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, а також поширення матеріалів із закликами до здійснення таких дій.

А також у ч. 1 ст. 110 КК України – «Посягання на територіальну цілісність та недоторканність України», за кваліфікуючими ознаками: публічні заклики та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, вчинених з метою зміни меж території України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України.

Підсудний визнав себе винним і покаявся у своїх діях. Також він уперше притягується до кримінальної відповідальності. Враховуючи всі обставини, суд прийняв рішення у вигляді покарання на 4 роки обмеження волі без конфіскації майна з випробувальним строком у два роки. Окремою умовою було прочитати повністю 10-томник Грушевського “Історія України-Русі”, повідомляється в реєстрі судових рішень.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56