На півдні Одещини затримали агента росії – корегував ракетні удари

На півдні Одеській області СБУ в результаті контрдиверсійних заходів виявила та затримала колаборанта, який працював на спцслужби росії. Зрадником виявився один з співробітників медзакладу.

Він збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області. Потім інформацію передавав ворогам: надавав точні координати об’єктів оборони на карті, детально описував стан об’єкту, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію, інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення, вказував кількість облаштованих укріплень.

Спочатку зрадник коментував у рашистськіх чатах, а потім отримав пропозицію від спецслужб та надав згоду передавати данні. Окупанти у подальшому використовували цю інформацію для планування «роботи» диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.
 

 
Наразі слідчими СБУ агенту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56