В Оперному театрі відбудеться масштабна прем’єра шевченківської “Катерини”

В Одеському національному академічному театрі опери та балету 17 та 18 вересня відбудеться прем’єра, на яку очікує вся культурна спільнота – опера Олександра Родіна «Катерина».

Опера «Катерина» Олександра Родіна за мотивами творів Тараса Шевченка – наймасштабніша за часів Незалежної України постановка театру за ексклюзивною музикою та лібрето. Авторка ідеї та художня керівниця цього масштабного проекту – генеральна директорка-художня керівниця театру Надія Бабіч. Незважаючи на воєнний час, долаючи перешкоди, Одеська опера робить неймовірне – наближаючи Прем’єру, наближає Перемогу!

Постановка «Катерини» – це понад сотня виконавців одночасно на сцені, майже тисяча ексклюзивних костюмів, автентичні музичні інструменти, що виготовлені на спеціальне замовлення, унікальні сценічні декорації.

Генеральна директорка – художня керівниця Одеської опери Надія Бабіч розповідає: «Ми пройшли непростий шлях від ідеї до створення вистави, яка має стати символом ствердження національної гідності й стійкості, віри в Перемогу і важливості її наближення потужною силою мистецтва.

Війна поставила на паузу прем’єру, але після 4 місяців спротиву, коли стало зрозуміло, що Одеса вистоїть – прийняли рішення продовжити проект та поставити оперу.

Робота над цим твором була випробуванням на міцність, витримку, чесність і щирість в мистецтві, втіленням віри в силу світла, добра, правди всього колективу нашого театру, і я вдячна кожному, хто доклав своє натхнення й талант у здійснення такої важливої для України і світу мистецької події!

Постановники:
Диригент-постановник – головний диригент театру В’ячеслав Чернухо-Воліч
Режисерка-постановниця – Оксана Тараненко
Хормейстер-постановник – Валерій Регрут
Художник-постановник – Ігор Анісенко
Хореограф-постановник – Олексій Скляренко
Автор і художник візуальної концепції декорації – Дмитро Ципердюк
Художник з освітлення – Максим Дєдов

   
 




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56