В Україні з’явилися власні балістичні ракети з перероблених радянських С-200

Непомітно пройшла новина, що на минулих вихідних Україна атакувала балістичними ракетами невідомого типу російські військові та інфраструктурні об’єкти. Інформацію про це оприлюднили тільки російські джерела, які у нас не читають. Так у міністерстві оборони рф заявили, що 9 червня 2 ракети було збито у районі Кримського мосту, а ще дві ракети “збиті з курсу засобами РЕБ” в Брянській області. Заявили також, що руйнувань немає, але насправді одна ракета впала по підприємству з виготовлення деревини – воно повністю знищене.


 
Як повідомляють самі рашисти, на камерах зовнішнього нагляду з’явився профіль ракети, який не відповідає британським Storm Shadow, а схожий на стару радянську зенітну ракету С-200, яку використовували активно у 1970-1980 роках. Російські джерела заявили, що українці могли переробити блок керування на сучасний, щоб підвищити точність ударів. А сама ракета стала балістичною з радіусом дії до 600 км, хоча більшість експертів вважає, що насправді не більше 300 км.
 

 
При чому збити її можуть тільки сучасні засоби ППО. скільки таких ракет може виготовити Україна – складно сказати. Експерти вважають, що на складах було від декілька десятків до сотні ракет до комплексів С-200. Крім того, деяка кількість ракет зберігається у країнах “Варшавського договору” – Польщі, Чехії, Словаччини.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56