Популярна в Україні гра Hamster Combat виявилася російською – вона може передавати данні ФСБ

Останнім часом в Україні почала набирати популярність в месенджері Телеграм гра Hamster Combat. За допомогою реклами на різних майданчиках її почали встановлювати пересічні українці, які мають багато вільного часу. Гра пропонує заробляти монети за кликання пальцями по екрану та виконання завдань. Найчастіше в Hamster Combat грають школярі та люди на пенсії.

Гра обіцяє пасивний дохід за те, що людина буде просто постійно витрачати свій час на неї. Звучить як бізнес-план чергової фінансової піраміди на кшталт МММ. Але все виявилось ще небезпечніше. Гру розроблено у росії і вона несе потенційні ризики викрадення даних користувачів. На це звернули увагу журналісти українського видання про комп’ютерні технології AIN. Домен Hamster Kombat зареєстрований RU-CENTER Group — одним із найбільших реєстраторів доменних імен і хостинг провайдерів, що входить у холдинг РБК. В іншій реєстрації про реєстранта чи адміністратора вказана російська столиця москва. Також у гри нема політики конфіденційності.

У соціальних мережах ТікТок, Фейсбук та Інстаграм, Youtube пішла масова реклама цієї «диво-гри» – сотні статей на замовлення обіцяють «без вкладень» у майбутньому отримати до 1000 доларів в день. Повідомляється навіть, що у гру вже грає більше 20 млн людей. Але памʼятайте, що безкоштовний сир і обіцянка легких грошей – ознака того, що будуть виманювати ваші гроші або продавати ваші данні.
 

 

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56