В Одеській кіностудії пояснили звинувачення у збитках на 400 млн гривень

Агентство “ДержКіно України” оприлюднило заяву керівництва Одеської кіностудії після звинувачень у збитках на 400 млн гривень. Там стверджують, що інформація Державної аудиторської служби неправдива і є цілковито маніпулятивною.

Цифра у 400 млн. гривень взята з описової частини аудиторського висновку, де складені математичним шляхом усі цифри, які є не більше, ніж економічним припущенням спеціалістів, які проводили аудит і не мають відношення до безпосередньої перевірки, результати якої викладені в акті ревізії. Крім того, описова частина, яка підкреслила окремі види діяльності, не має прямого впливу на Одеську Кіностудію.

Згідно з актом ревізії, де відображений актуальний стан, перевірялось два порушення на загальну суму близько 1 млн грн і ці порушення були усунуті на час проведення перевірки. Акт ревізії додається до висновку аудиту.
 
Частина ЗМІ поширює неправдиву інформацію щодо діяльності Одеської Кіностудії посилаючись на висновок Південного офісу Державної аудиторської служби України.
 
На сьогодні Одеська кіностудія не має заборгованості по заробітній платі та сплаті податків і є активним учасником кінематографічного процесу. З початку повномасштабного вторгнення завершено знімальний процес трьох картин. Наразі триває робота над повнометражним художнім фільмом «Режисер» про життя Олександра Довженка.
 
Зазначимо, що у відповіді немає пояснень щодо звинувачення аудиторів у недооформлені території кіностудії на Французькому бульварі у державну власність, а також щодо отримання доходів від авторських прав на кінопродукцію кіностудії за всі роки існування – це 269 картин.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56