Контейнерний оператор MSC відмінив перший судозаход в Одесу через проблеми на митниці

Контейнерний оператор MSC 20 червня готував перший судозаход від початку повномасштабного вторгнення в Одесу. Але рейс скасували. Як повідомили у Асоціації Міжнародних Експедиторів України, причиною стали безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів з сільгоспродукцією на невизначений період, через що вантаж блокується на невизначений строк, та здорожчується через додаткові витрати зі зберігання та демередж, які можуть досягати 2-3 тис доларів.

Після зриву відновлення контейнерного сервісу до Одеси, відбулась нарада за участі: Юрія Чердинцева, начальника Одеської митниці ДМСУ, Віктора Берестенко (АМЕУ), Рашіда Буда (MSC Ukraine), Олексія Бєловодова, (ІТЕРІС) та Олександра Лазарєва (Митний комітет ЕВА).

За підсумками, начальник Одеської митниці наголосив на важливості повернення контейнерного вантажопотоку в порти Великої Одеси та заявив:
– кожна експортна партія тепер під його особистим контролем
– керівники підрозділів митного оформлення мають доручення щодо якнайшвидшого оформлення сільськогосподарської продукції
– буде підготовлено роз’яснення щодо вичерпного переліку документів, які треба подавати до митниці на експортні вантажі та визначені посадові особи для надання консультацій і оперативної комунікації.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56