Одеські слідчі повідомили підозру генералу рф, який наказав обстріляти ЖК “Тирас”

Одеські слідчі завершили розслідування російського ракетного удару по Одесі 23 квітня 2022 року, коли крилата ракета Х-101 вдарила по ЖК “Тирас”, вбивши вісім цивільних людей, серед яких маленька дівчинка, її мати та бабуся, а також вагітна жінка. Поранено було одинадцять містян.

Слідчі встановили, що за наказом Сергія Кобилаша групою літаків стратегічної авіації збройних сил рф було здійснено пуски крилатих ракет Х-101 у напрямку міста Одеса. Для отримання доказової бази воєнного злочину також провели ряд судово-медичних, молекулярно-генетичних, вибухово-технічних, будівельно-технічних та військових експертиз.

На підставі зібраних доказів командувачу дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил російської федерації генерал-лейтенанту Кобилашу слідчі заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України, а саме у відданні наказу про вчинення дій, спрямованих на порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, поєднаних з умисним вбивством, вчинених за попередньою змовою групою осіб. За цей злочин йому загрожує довічне позбавлення волі.

Зазначимо, що Кобилаш народився в Одесі і віддав наказ бомбити рідне місто. Військовому злочинцю загрожує довічне позбавлення волі.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56