В Чорноморську відкривається фестиваль ВиделкаFest: виступлять Христина Соловій, Vivienne Mort та багато інших музикантів

25-28 липня у Чорноморську пройде вже другий некомерційний фестиваль української культури ВиделкаFest. Його назва походить від першого місця проведення — у селі Вилкове на Одещині. Цього року фестиваль перенесли до Чорноморська, проте його головна ідея не змінилась. Гасло цьогорічної ВиделкаFEST — “Памʼятай, борись, плекай”. Вхід на фестиваль вільний, але треба зареєструватися.

Літературна програма

Ознайомитись

У рамках літературно-дискусійної програми фесту виступатимуть найкращі українські письменники та поети — Ярина Чорногуз, Вахтанг Кіпіані, Артем Чех, Марʼяна Савка та інші.

  • 26 липня, 14:15 — Розмова про памʼять з представниками некомерційних фестивалів, за участі члена Правління “Відродження” Аліма Алієва та менеджерки Фонду Радослави Кабачій.
  • 27 липня, 13:00 — дискусія “Коли війна у твоєму домі: як наші міста змінюються у книжках та житті”, за участі голови Правління Володимира Єрмоленка та Аліма Алієва.
  • 27 липня, 15:30 — “Одещина: де ми є у куди ми йдемо?”, за участі Радослави Кабачій.
  • 28 липня, 18:15 — “Свідчення. Памʼяті Вікторії Амеліної”, за участі Єрмоленка, Алієва та Кабачій.

Кіно програма

Ознайомитись

Учасників фестивалю чекатиме окрема кіносцена, де проходитимуть кінопокази та зустрічі з українськими режисерами. В програмі кіносцени — “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко, “Я і Фелікс” Ірини Цілик, “Сірі бджоли” Дмитра Мойсеєва та “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова.

Крім перегляду кіно на кіносцені можна буде послухати про воєнну документалістику, екранізацію українських книжок та поспілкуватись з авторами і авторками сценарії і першоджерел.

Музична програма.

Гостей фестивалю чекає насичена музична програма.  Музична сцена відкриється 26 липня і збере таких виконавців, як Христина Соловій, Vivienne Mort, Пиріг і Батіг, Renie Cares та інші.

Христини Соловій цього року на Виделкаfest зачарує і вас. У виконанні Христини український фольклор звучить живим та неймовірно хвилюючим. А авторські пісні пронизують особистим досвідом та переживаннями, які відгукуються у мільйонах сердець.

Vivienne Mort — справжня перлина української музики. Заснований у 2007 році неповторною Даніелою Заюшкіною, гурт полюбився слухачам своєю глибокою лірикою та щирою, чуттєвою манерою виконання. Їхні пісні — це симбіоз альтернативного року, бароко-попу та арт-року, що створює унікальну атмосферу та захоплює з першої ноти.

Renie Cares — нова зірка української інді-сцени! Її дебютний альбом “Легка нестерпність буття”, що вийшов наприкінці 2023 року, вже встиг завоювати серця слухачів своєю глибиною та емоційністю. Натхненний творчістю Мілана Кундери, цей альбом досліджує екзистенціальні теми і відображає складні переживання воєнного часу в Україні.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56