Стало відомо, що знесли на Французькому бульварі на проданому заводі «Одесавинпром»

На минулому тижні на території проданого заводу «Одесавинпром» на Французькому бульварі розпочалися якісь демонтажні роботи. Це викликало хвилю занепокоєння, що завод хочуть забудувати, а історичні будівлі знести. Але в міському управлінні Державно-архітектурно-будівельного контролю всіх поки що заспокоїли, але чи надовго?

За словами начальника ДАБК Олександра Авдєєва, на місці відбулося комісійне обстеження. В ньому брали участь представники Приморської районної адміністрації, Департаментів архітектури та містобудування, земельних ресурсів, культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції. Встановлено факт часткового демонтажу існуючих нежитлових будівель, що не є об’єктами культурної спадщини. Подальші роботи поки що призупинені.

Одеські громадські активісти сумніваються, що фірма, яка купила цей завод, буде розвивати його для виноробства. Найвірогідніше, що його будуть намагатися знести для побудови елітного житла на Французькому бульварі. Але на території є дві пам’ятки архітектури, які спочатку треба знищити на електронному в реєстрі захисту, а потім вже можна і в реальності. Таке вже не раз робили забудовники. Достатньо згадати демонтаж пам’ятників архітектури в центрі Одеси – типографію Фесенка та Рішельєвський театр, які невідомим чином зникли з реєстру охорони та були знищенні забудовником з усіма необхідними документами від Одеської мерії. Ніхто з одеських чиновників не став на захист культурної спадщини. Навпаки, Труханов доводив міністру культури, що забудовник правий і має всі законні підстави для варварства.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56