Одеський художник Олексій Малік представив свої роботи за 25 років

У виставковій залі Одеської обласної організації НСХУ, що на Торговій, 2, відкрилася персональна виставка художника, викладача та члена НСХУ Олексія Маліка «Шлях до себе».

Проект «Шлях до себе» – творчий звіт за останнє 25-річчя роботи художника. Спільноті представлено деякий творчий здобуток (45 творів сучасного живопису), які найбільше збігаються з сприйняттям митця дійсності сьогодення. То шлях від академічної радянської мистецької школи до свого творчого бачення в мистецтві.

Це полістилістичні мистецькі рішення, де поєднуються разом різні жанри і стилі, які дотримуються принципу еклектичного співіснування, використовуючи площинний колір, образні деформації об’єктів, де все існує на межі поєднання абстракції, фотографії, колажу декору та фактур, епізодично фігуративного мистецтва, тощо. В процесі творення всі ці речі об’єднуються в одному творі, опираючись на співвідношення тонально-кольорових плям, яке дає необмежені можливості для художніх фантазій. Так інколи твори перетворюються з простого споглядання натури в сумну, складно-конструйовану баладу, або ліричну картину-комедію, а може бути і гротесковою іронією над реальністю, або навіть патріотичним гімном життєствердження України.

Такий шлях пошуку свого творчого «Я» відбувається на одинці, змінюючи художній світогляд, звертаючи погляд до свого коріння та первинних джерел національного духу. Також чудове поле для творчого експерименту є викладацький досвід на ХГФ, який об’єднує митця з студентською співпрацею. Таким чином зміни світогляду вибудовують нову мистецьку реальність, нову генерацію митців. Змінюються мистецькі форми, незмінними лишаються тільки поняття добра та зла.
Виставка буде експонуватися до 21 серпня 2024.

Фото: Ксюша Стеценко/Фейсбук

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56