Одеситка Саша Паскаль, яка втратила ногу, станцювала з Ромою Олексівим, який отримав опіки

У Києві відбувся четвертий Саміт перших леді та джентльменів, тема якого «Захист дітей: гарантії безпечного майбутнього». На відкритті виступили з танцем діти, які ледь не втратили життя через російський терор проти мирного населення. Юна одеситка Саша Паскаль, яка втратила ногу через російській ракетний обстріл у 2022 році, станцювала під сльози та оплески зали. Пару Саші склав юний вінничанин Роман Олексів, який внаслідок російських ракетних ударів по Вінниці у липні 2022 року отримав значні опіки тіла. Його мама загинула, але він реабілітацію, грає на баяні і займається танцями. Саша Паскаль також не опустила руки і продовжує займатися художньою гімнастикою.

“Сьогодні мали приємність разом з Саша Паскаль, Ігор Рєзнік та Ліка Дикая танцювати на відкритті четвертого саміту перших леді та джентльменів, який проходив у м. Києві. Дякуємо тренерам за велику роботу, настанови, професійність та щирість у підготовці танцю”, — написав у своїй Фейсбук батько Ромчика, Ярослав Олексів.

Один із вимірів четвертого Саміту перших леді та джентльменів – «Безпека дітей під час війни». В Україні є учні молодших класів, які жодного разу не бачили своїх однокласників наживо, бо в перший клас пішли онлайн через небезпеку російських обстрілів. Є школярі, які втратили батьків. Є діти, які, попри свій вік, уже мають ознаки посттравматичного стресового розладу. Є діти, які за мить стали дорослими. Вони взяли на себе цю роль, хоча мали б навчатися та пізнавати світ.

Але від впливу війни страждають не лише ті, хто стикаються з нею безпосередньо. І авжеж не лише українці проживають такі складні часи. Війни приносять зло всьому світу попри кордони. Маємо об’єднуватися, щоб переконатися в безпеці дітей, які прийшли в наш світ.

Саміт відбувся за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56