В Одеському художньому музеї показали символічний череп Z-окупанта

В Одеському Національному художньому музеї відкрилися на вихідних відразу три нових виставки. Однією з них і дуже знаковою є експозиція робіт молодої і талановитої художниці з Одеси Анастасії Колібаби. Вона закінчила художнє училище імені Грєкова (Одеса), факультет живопису. Працює у галузі живопису, скульптури, графіки. Витвори знаходяться у приватних колекціях Європи, Британії та України, також у колекції Одеського Національного Художнього Музею. На виставці 30-річна художниця представила проект “Затемнення” – серія акварелей з лінії фронту, де головний герой захисник України, а також показані жахливі наслідки війни.

Неймовірно виразні сюжети змушують співпереживати з тими, хто відмовився від звичного життя зі своїми близькими, захищаючи себе і всіх нас. Образи військових ніби схоплені об’єктивом документаліста. «Майже документальний стиль оповідання своєчасно закарбовує момент у пам’яті, поки цей пейзаж, насичений боями та військовим побутом, – відчувається настільки суттєвим», – розповідає Анастасія Колібаба.

В композиції представлені три стилізовані черепи російських окупантів. Вони виготовлені з опаленої глини і навічно замовкли – артефакти хибної імперської величі, жалюгідної і непереконливої, виставлені немов зразки якоїсь отруйної речовини, бруду. На кожному знаходиться тактичний військовий знак, які вже стали символами російського фашизму та геноциду українців – ZOV. Вони нібито символізують божевільність російських солдат, яким пропаганда промила мізки. Вони йшли “брати Київ за три дні” і “відбирати квартири у одеситів”, але знайшли тільки свою смерть. Це нагадування, що кожний російській військовий злочинець буде покараний. А солдати путіна – це лише гарматне м’ясо для свого диктатора.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56