В Одесі покажуть танцювальні фільми “Говори тілом/Let the Body Speak”, а потім проведуть розмову з митцями

21 вересня о 18.00 в рамках проєкту Говори тілом/Let the Body Speak відбудеться показ коротких танцювальних фільмів та artist talk — глядачі зможуть поставити питання хореографкам та дізнаються більше про український сучасний танець.

Захід ініційований Платформою сучасного танцю та єврейським молодіжним центром Hillel. Важливою частиною заходу стане дискусія про важливість спільнот. Після 24 лютого 2022 року культурна діяльність стала і формою спротиву і тим що об’єднує. Багато митців знаходили можливості для співпраці з незалежними проєктами та організаціями в Україні і за її межами. Під час дискусії директор центру Євген Хоржевський розповість про те, що є найважливішим в роботі зі спільнотою, а запрошені місткині — яким чином спільноти або об’єднання впливають на їх професійні розвиток.

До розмови запрошені: Галина Джикаєва — режисерка театру “Лютий”, танцівниця та хореографка Ася Якубовська, перформерка, викладачка і дослідниця руху Олександра Литвин.

Вхід вільний, за попередньою реєстрацією: http://bit.ly/3zq5e2H

Цей захід відкриває осінній тур презентацій проєкту Говори тілом/Let the body speak: наступні два місяці участь в майстернях, перегляд кіноверсій танцювальних вистав та розмови з митцями чекають на глядачів Ізмаїла, Миколаєва та Чорноморська.

“Говори тілом/Let the Body Speak” — відеоархів, освітня програма та презентації вистав українського сучасного танцю. Проєкт ініційований Платформою сучасного танцю в травні 2022 року з метою підтримки та професійного розвитку танцівників та хореографів під час війни.

“Платформа сучасного танцю” — громадська організація створена в 2015 році для об’єднання зусиль, професійного розвитку хореографів та виконавців сучасного танцю, промоції сучасного танцю в Ураїні на рівні з іншими видами виконавського мистецтва та презентації української культури за кордоном.

Захід відбувається в рамках проєкту Говори тілом/Let the Body Speak, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду за сприяння Українського Інституту.

Фото: Катерини Скрагленко та Валерії Ландар.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56