Найпотужніший далекобійний удар по росії: вибухнули боєприпаси на мільярди доларів

Вчора Україна нанесла найпотужніший далекобійний удар в глибину території росії – уражено великий арсенал боєприпасів в росії за допомогою невідомої далекобійної зброї. Вибухи були на стільки потужними, що їх зафіксували сейсмічні станції. ЗМІ з посиланням на відкритті джерела повідомили, що на складах у місті Торопець зберігалося до 30 тис. тонн боєприпасів різної номенклатури. Одеський військовий експерт Олександр Коваленко спробував підрахувати, на скільки б цих боєприпасів вистачило росії в умовах війни з Україною. Якщо припустити, що там зберігалися тільки ракети до РСЗО калібром 122 мм, то це було б приблизно 460 тис. пострілів. Їх би росії вистачило на 10-14 місяців війни. А якщо припустити, що це тільки міни 82 мм, то це 10 млн пострілів, яких би вистачило на 12-18 місяців війни. Насправді, там був змішаний арсенал, але порівняння з одним типом боєприпасів дає змогу зрозуміти наслідки цього найпотужнішого удару 2024 року. Вартість боєкомплекту на складі оцінюється 10-15 мільярдів доларів. Що там залишиться після пожежі та вибухів покаже час та супутникові знімки.

Окрім цього, на будівництво арсеналу “світового рівня” Міноборони РФ витратило 3,6 млрд. рублів. У 2018 році перерізати стрічку приїжджав заступник міністра оборони Дмитро Булгаков, якого зараз заарештували за корупційною статтею. Буглаков стверджував, що новий комплекс сховищ БК “захищено від авіаційних та ракетних ударів і навіть від вражаючих факторів ядерного вибуху”.

Вчора увечері президент Зеленський подякував всім силам (Служба безпеки, ГУР, Сили спеціальних операцій), які забезпечують українську далекобійність. Він назвав подію як “дуже важливий результат”, який послаблює ворога. До речі, деякі військові експерти натякають, що удари могли нанести новою українською зброєю – ракетою-дроном “Паляниця”, але офіційні джерела мовчать з цього приводу. Від Торопця до українського кордону близько 500 км.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56