У депутатки від “Слуги народу” знайшли вдома 6 млн доларів кешем. Ще 2,3 млн було в банку

Тетяна Крупа Хмельницький

Сьогодні в Хмельницьку вдома у депутатки обласної ради Тетяни Крупи, яка обиралася від партії “Слуга народу” пройшли обшуки. Як повідомили у ДБР, вся квартира була наповнена доларами – їх знаходили у шафах, у шухлядах. Всього кешем знайшли незаконно отриманих 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн. Сама депутатка очолює Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи і займалася вже декілька років “продажем” медичних довідок про непридатність до служби.

Під час обшуку Тетяна Крупа намагалась викинути дві сумки з 500 тис. доларами через вікно. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США.

У затриманої чиновниці в робочому кабінеті знайшли 100 тис. доларів США, а також докази її протиправної діяльності – підроблені медичні документи та списки чоловіків, яки отримали відстрочку від служби в армії через фіктивні діагнози. Син посадовиці також чиновник – обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області. Вони володіють низкою фіктивних фірм для відмивання грошей.

Родина топ-чиновників корупціонерів володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, 9 елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн, готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м2 в одному із парків Хмельницького. За кордоном у їхній власності нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина також «накопичила» майже 2,3 млн доларів США. Посадовцям загрожу позбавлення волі до 12 років з конфіскацією усього майна.

Нагадаємо, що одеський військом Євген Борисов “заробив” на ухилянтах понад 190 млн гривень і купив елітну нерухомість у Іспанії та елітні автівки. Зараз він в СІЗО – суд нік не винесе йому вирок. Цікаво, що коли в мережі вперше з’явилася інформація про незаконне збагачення Борисова, то правоохорнні органи зробили вигляд, що нічого не відбувається. Тільки через 3 місяці, коли інформацію вже озвучили ЗМІ під час розслідування, Борисова затримали.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56