Одесити заплатять 38 млн за ремонт відремонтованого узвозу Маринеско

Одеська мерія оголосила тендер на 38 млн гривень, щоб відремонтувати відремонтований узвіз Маринеско, який тепер перейменували і він носить назву Віталія Блажка. Через дії приватних будівельних фірм, які не узгодили між собою інженерні розрахунки та проектну документацію, місто має тепер витратити 38 млн гривень на додаткову реконструкцію та будівництво дренажної системи. Початок аукціону 25 жовтня.

Нагадаємо, що у 2020 році будівельна фірма “Ростдорстрой”, яку ЗМІ пов’язують з мером Одеси, за 72 млн гривень капітально відремонтувала узвіз Маринеско. Потім ще одна будівельна фірма “Пространство” розпочала будівництва висоток під узвозом і щось там порушила у дренажній системі та розібрала підпорну стінку. Через це спуск просів на 1,5 метри і продовжує провалюватися. Трамваї, які їздять по узвозу, кожного разу ризикують провалитися.

В проблемі винні обидві фірми – “Ростдорстрой” не запланував під час реконструкції нову дренажну систему, а “Пространство” не мало права руйнувати стару дренажну систему. Це мали контролювати чиновники та спеціалісти Одеської мерії.

Одеська мерія замість того, щоб подати в суд на обидві компанії, вирішила витратити гроші одеситів з бюджету. Це ще раз доказує, що ці будівельні фірми можуть мати прикриття своїх інтересів в Одеській мерії. Чи будуть “корінні” одесити протестувати через те, що у них забирають 38 млн гривень на рівному місці, чи вони тільки Пушкіна захищають? Нагадаємо, що на фронті гинуть захисники, у тому числі одесити, від нестачі засобів РЕБ та дронів. Можливостей збирати на це простим українцям все менше. Один РЕБ коштує 200 тис. гривень, а 38 млн – це майже 200 комплектів РЕБ.

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56