Відомий шеф-кухар Клопотенко приїхав на Одещину за новими рецептами
В Одеській області стартував документальний проєкт «Гастрономічна експедиція Одещиною». До Одеської області приїхав знавець тисяч блюд, популяризатор української кухні – відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Він розпочав подорож регіоном, щоб зібрати рецепти нових унікальних страв. Під час дослідження він також знайомився з традиціями та місцевими мешканцями, які зберігають їх.
Мета проєкту — показати, наскільки різноманітна та смачна Одещина, де переплелися кулінарні традиції десятків народів – щоб скуштувати кухні світу, зовсім не потрібно вирушати далеко — достатньо приїхати на Одещину.
Як відмітив сам Клопотенко, Одещина – це найбільша область в Україні і тут, мабуть, найбільша кількість народностей і контрастів. Села засновані козаками, місцевості де всі розуміють румунську мову, євреї, гагаузи, болгари і ще дуже багато інших народів. Але всі вони ідентифікують себе українцями, подають плацинду та вертуту до нематеріальоного спадку України, поруч з голубцями та юшкою.
Зазначимо, що більше всього Клопотенко сподобалися різноманітні блюда з риби – саме таких фото більше всього він опублікував.