Будівельники згорілого табору “Вікторія”, де загинули діти, збудують тепер дитячий садок в Одесі

Будівельна фірма “Моноліт” виграла тендер на будівництво дитячого садка в Одесі від Одеської мерії за 143 млн. гривень. При цьому тендер виявився абсолютно неефективним щодо економії коштів – фірма знизила початкову ціну лише на 44 тис. гривень, що еквівалентно 0,03% економії.

Зазначимо, що саме фірма “Моноліт” побудувала свого часу дитячий табір “Вікторія” з численними порушеннями пожежної безпеки. Буквально через пару місяців у новозбудованому таборі сталася пожежа, в якій загинули три дівчинки.

Судова система України так і не змогла покарати винних. Суди тривали роками, будівельна фірма “Моноліт”, як і чиновники Одеської мерії, які приймали дерев’яні будиночки без протипожежної обробки дерева, вийшли “сухими з води”. А винним зробили директора табору, але й там до кінця не довели справу. І безкарність призводить до того, що відповідальних за пожежу та загибель дітей не тільки не покарали, а й дали знову будувати для дітей.

Зазначимо також, що будівництво дитячого садка в Одесі – потрібна справа, але не під час війни, коли половина дітей поїхала до евакуації. Це чергове безглузде витрачання бюджету під час війни замість того, щоб за ці гроші врятувати життя поранених чи солдатів на передовій. Мер Одеси Геннадій Труханов ігнорує протести одеситів, які вимагають зупинити вакханалію неадекватних тендерів, бо життя захисників важливіше за ремонтні тендери.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56