Два одеських депутати отримали підозру у викраденні 30 суден Дунайського пароплавства

Два депутати Одеської мерії з забороненої партії ОПЗЖ підозрюються у викраденні понад 30 суден торговельного флоту України з Дунайського пароплавства. В СБУ повідомили, що зловмисники привласнили 32 баржі на загальну суму понад 80 млн грн. В складі групи також був ексочільник судноплавної компанії. ЗМІ повідомляють, що мова йде про депутатів Віктора Баранського і Віталія Саутьонкова. На даний час вони втекли за кордон і їм повідомили підозру заочно. Ексочільнику судноплавної компанії вручили підозру у його кабінеті.

За даними слідства, у 2017 році депутати уклали декілька договорів між пароплавством та підконтрольною фірмою на оренду 32 ліхтерів. Потім вивезли державні баржі за територію України, змінили їхні номерні знаки та фіктивно перереєстрували їх на афілійовану компанію. Через деякий час судна переправили до однієї із країн Близького Сходу.

Там їх розібрали та виготовили з них 12 барж більшої вантажності, які потім фігуранти використовували у власних комерційних цілях. Зокрема, на території України, але вже під іншою реєстрацією. Наразі правоохоронці встановили місцезнаходження всіх викрадених суден та заарештували їх.

Депутатів та ексочільника судноплавної компанії підозрюють у наступних порушення закону:
 

  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах);
  • ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном з використанням службового становища, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах);
  • ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів із майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах).

 

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56