Генерал, який нагородив Труханова, втратив посаду Командувача об’єднаних сил ЗСУ

Генерал-лейтенант Юрій Содоль втратив свою посаду командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України. Про це вчора повідомив президент України Володимир Зеленський: “Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова”. Про причини заміни Зленеський не повідомив.

На минулому тижні з генералом Содолем відбулося декілька скандальних подій. Спочатку він нагородив мера Одеси Геннадія Труханова медаллю, що викликало обурення у військових на фронті та волонтерів. Згадаємо, з яким трудом після багатотисячних протестів Труханов погодився надавати допомогу військовим з бюджету. Зараз ця допомога становить лише 6,2% від всього міського бюджету на 2024 рік, що дуже мало. Після цього Содоля бачили у ресторані в центрі Одеси в компанії екс-правоохоронця з сумнівною репутацією Олега Страієвського. Фото Содоля з чаркою горілки оприлюднила нардеп Безуглая.

Начальник штабу полку “Азов” Богдан “Тавр” Кротевич попросив Державне бюро розслідувань (ДБР) провести розслідування щодо Юрія Содоля. На думку азовця, ця людина відповідальна за втрату областей та десятків міст та тисяч українських солдатів.

   
 

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56