На Буковині священики УПЦ МП відмовлялися пропустити домовину з загиблим героєм до церкви

На Буковині у селі Задубрівка сьогодні 5 квітня проводжали у останній шлях загиблого на війні Героя Івана Назарія. Але біля церкви УПЦ московського патріархату стався неприємний інцидент. Як повідомляє “Молодий буковинець”, двері церкви зачинили і не пускали домовину с загиблим для відспівування та людей, які прийшли попрощатися.

“Адепти московського патріархату не впускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому домовину із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію”, – розповів місцевий священик ПЦУ Віталій Мензак. Повідомляється, що почалися сутички, хтось використав вогнегасник проти вірян. Поліція почала розслідування за фактом хуліганства.

Як повідомили пізніше в УПЦ московського патріархату, у селі діє домовленість, що всіх загиблих людей, всіх померлих людей відспівують просто по домах. Коли почалися перші сумні звістки про поховання воїнів, вони домовилися з рідними загиблих героїв про те, що будуть їх відспівувати на території храму. До них взагалі ніхто не звертався з питанням де його ховати, заносити, чи не заносити.
 

 

 
Повідомляється, що частина вірян села перейшла до ПЦУ, але храм залишився за УПЦ. У громади усі документи на руках, але їх все одно представники УПЦ не пускають до церкви і не дозволяють проводити богослужіння.
 

   
 

Наш       

Анонси подій




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56