На Хмельниччині заборонили діяльність УПЦ МП після нападу на військового у храмі

В Обласній раді Хмельницької області вчора прийняли суворе рішення – заборонити діяльність УПЦ московського патріархату (офіційно зареєстрована як Київська митрополія Української православної церкви) на території області. Це сталося після подій у Хмельницькому Свято-Покровському кафедральному соборі, де священники побили військового за його громадянську позицію.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк перед голосуванням зазначила, що це рішення має особливе значення національних інтересів та збереження цілісності нашої держави, а також свободи. Рішення щодо заборони УПЦ МП було прийнято одноголосно. Також більшістю голосів депутати прийняли звернення депутатів Хмельницької обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями, які не виконують вимог законів України.

Крім цього, запропонували Президентові України визначити законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» як невідкладний – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56