На Одещині знищені всі гнізда фламінго – пташенят в цьому році не буде

Чудо природи – гніздування фламінго в Одеській області, яке розпочалося в 2023 році, сьогодні під загрозою. В Національному природному пару “Тузлівські лимани” знищені всі гнізда фламінго. Як розповів доктор біологічних наук та співробітник парку Іван Русєв, навесні 2024 року близько тисячі фламінго загніздувалися на островах лиману Карачаус. Але потужний шторм знищив усю колонію.

Потім фламінго побудували гнізда на островах лиману Хаджидер. Але рашисти почали постійно атакувати регіон ракетами та дронами-камікадзе. Постійні вибухи непокоїли птахів. Після кожної атаки вони покидали гнізда та відлітали не безпечну відстань. Одного разу їх не було біля гнізд декілька днів після чергової атаки рашистів. Цим скористалися чайки мартини. Вони знищили всі гнізда та поїли яйця фламінго.


 
Територія де гніздувалися фламінго в цьому році – є заповідною зоною нацпарку і проводити будь які заходи щодо попередження негативного впливу мартинів на колонію фламінго заборонено. Війна росії стала причиною знищення цього чуда природа.
 

 
Зараз фламінго роблять третю спробу гніздування, але шукають більш безпечні місця. Можливо, що це буде Тилігульский або Куяльницький лиман.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56