На Одещині з’явилася зграя фламінго (фото)

В Національному парку Тузлівські лимани у серпні прилетіли фламінго. Всього у зграї 67 птахів, повідомив науковий співробітники парку, доктор біологічних наук Іван Русєв.

“Ви знаєте чому забарвлення фламінго таке яскраве і насичене, починаючи від ніжно-бузкового, закінчуючи яскраво-рожевим? Виявляється, таке “напилення” на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє до них в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, в яких багато каротину. Пігмент цей називається Ліпохроми і надає оперенню фламінго неймовірний рожевий або червоний колір. Що цікаво, що у фламінго на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня.

Фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше і безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хто-небудь обов’язково захоче поласувати їх м’ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків”, – розповів Русєв у Фейсбуці.

Нагадаємо, що це не перший раз до Одещини прилітають ці екзотичні птахи. Їх активність у регіоні помічена в останні роки.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56