На війні загинув син рабина України Антон Самборський

Федерація єврейських громад України з глибоким сумом повідомляє, що героїчно захищаючи Україну на фронті загинув син рабина Києва та України Моше Реувена Асмана. «Завтра у Центральній синагозі відбудеться прощання з моїм сином Матітьягу (Антоном), який загинув на фронті захищаючи Україну», – повідомив рабин у Фейсбуці.

Моше Реувен Асман повідомив, що востаннє спілкувався із сином 17 липня, а вже 24 липня після одного з боїв прийшло повідомлення, що він зник безвісти. Тоді Рабин розповідав, що разом із дружиною всиновив 11-річного Антона Самбірського. Нова сім’я дала йому єврейське ім’я Мататьягу (Мотя) на честь лідера повстання Маккавеїв понад 2200 років тому — події, які лягли в основу свята Хануки.


 

 
«Мотя одружився, і в травні цього року у нього народилася донька. Але через тиждень після народження дитини Мотю призвали до армії. Після швидкого курсу молодого бійця його одразу направили на передову», – зазначив рабин.
 
Федерація єврейських громад України висловлює свої глибокі співчуття рідним і близьким загиблого воїна та поділяє це страшне горе.

   
 

Наш       




2016-01-10-56
2016-01-10-56
2016-01-10-56